Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008

O e-lawyer στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελευθερία της έκφρασης


Στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2008 θα βρίσκομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, προκειμένου να λάβω μέρος σε συζητήσεις με ευρύτερη θεματική την ελευθερία της έκφρασης, πρόσβασης και δράσης στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνουν συναντήσεις με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους που είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές ελευθερίες και τα πνευματικά δικαιώματα, τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων κ.  P.Hustinx   τον εκπρόσωπο του Statewatch κ. Τ. Μπάνιαν, εκπροσώπους άλλων σχετικών ΜΚΟ καθώς και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες με ιδιαίτερη ενασχόληση με τα παραπάνω θέματα.
 
Σύμφωνα με την πρόσκληση που μου έχει σταλεί, επιδίωξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας είναι "να υπάρξει μία ανοικτή ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση που να οδηγήσει σε απτές προτάσεις για τη θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών στο διαδίκτυο, που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται ολοένα και περισσότερο από κυβερνήσεις και ιδιώτες εντός και εκτός ΕΕ."

Την πρόσκληση υπογράφουν οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Λαμπρινίδης και Ματσούκα.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης θα υποστηρίξω τις θέσεις που έχουν καταρτισθεί εκ μέρους της Data&Protection σχετικά με:

- Το σχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση ευρωπαϊκού blogoνόμου

[Το έγγραφο θέσεων της Data&Protection μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να το σχολιάσετε εδώ]

- Την  αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα της Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΕ.

[Το έγγραφο θέσεων της Data&Protection μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να το σχολιάσετε εδώ]

- Την αναθεώρηση της οδηγίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Αν έχετε κάποιες παρατηρήσεις στα παραπάνω, παρακαλώ να σχολιάσετε. Αν έχετε επίσης προτάσεις ή ιδέες για τα παραπάνω θέματα, θα είναι ένα ευπρόσδεκτο input.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@e-lawyer
Σου έχουν στείλει επιβεβαίωση για το ταξίδι;
Ρωτάω γιατί η πρόσκληση αφορά, περίπου 30 ιστολόγους. Όταν είχα επικοινωνήσει για την επικύρωση της συμμετοχής μου μου είχαν πει οτι θα υπάρξει τηλεφωνική ή γραπτή επιβεβαίωση.
Εαν μάθεις κάτι επικοινώνησε μαζί μου αν σου είναι εύκολο.

e-Lawyer είπε...

Επικοινώνησα ο ίδιος τηλεφωνικά και το επιβεβαίωσα.

Unknown είπε...

συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Απορία: τα έξοδα θα τα κάνετε εσείς; Απλά ρωτάω γιατί κάποιοι μπορεί να μην είχαν την οικονομική δυνατότητα.

e-Lawyer είπε...

Τα έξοδα καλύπτονται από το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...