Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

Μηδενισμός και συνωμοσιολογία για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα

Οι διεκδικήσεις των ΛΟΑΤ  αφορούν την καθολική εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δηλαδή την άρση των διακρίσεων που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου του κάθε ανθρώπου. Η ένταξη των ΛΟΑΤ αιτημάτων στην ατζέντα των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί  μία  στρατηγική που εξοπλίζει τις διεκδικήσεις με την αυξημένη νομική δεσμευτικότητα που έχουν οι συνταγματικές διατάξεις και οι διατάξεις του διεθνούς δικαίου.  Δεν πρόκειται πια για τα "συνδικαλιστικά" συμφέροντα ενός γκέτο, αλλά για τις νόμιμες αξιώσεις, συμπαραστάτης στις οποίες μπορεί να είναι ο κάθε δημοκρατικός πολίτης που οραματίζεται ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου και μάχεται γι' αυτό.

Η ένταξη των ΛΟΑΤ αιτημάτων στην ατζέντα των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει γίνει δεκτή από τους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του δικαίου: τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει δεκτή από τις περισσότερες μη κυβερνητικές οργανώσεις που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν γίνεται δεκτή όμως από ορισμένα άτομα του ΛΟΑΤ χώρου, καθώς και από τρίτους, που βλέπουν ως a priori ύποπτη την ενασχόληση των υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων με τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Οι "ενστάσεις" τους  είναι ότι:

(α) οι υπερασπιστές  είναι "αυτόκλητοι" χωρίς νομιμοποίηση από τα άτομα που "εκπροσωπούν",

(β) οι υπερασπιστές είναι "πολυπράγμονες" επειδή ασχολούνται και με "άλλα" ανθρώπινα δικαιώματα, εκτός από τα ΛΟΑΤ δικαιώματα,

(γ) οι υπερασπιστές έχουν ιδιοτελείς στόχους προσωπικής προβολής, πολιτικών φιλοδοξιών και οικονομικών επιδιώξεων,

(δ) οι υπερασπιστές είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που "ανακυκλώνονται" σε διάφορους φορείς, οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούν "συγκοινωνούντα δοχεία", δηλαδή δίκτυα αδιαφανούς συντονισμού.


Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στο 10%


Πρόσθετα:

Κατεβάστε εδώ την Ελληνική νομοθεσία κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Διαβάστε εδώ τις Aρχές της Yogyakarta για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου

Διαβάστε την Γνώμη του Ευρωπαίου Επίτροπου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Απαράδεκτες οι διακρίσεις για τα διαφυλικά άτομα2 σχόλια:

Irene είπε...

Εύστοχο όπως πάντα.

Irene είπε...

Εύστοχο, όπως πάντα.

Έγκλημα και επιλογή του θύματος λόγω φύλου.

  Υπάρχει το άρθρο 82Α του Ποινικού Κώδικα που έχει τίτλο "έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά". Αυτό το άρθρο ορίζει ότι εάν ο δ...