Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2005

Μονιμοποίηση στον ΟΤΕ με δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, οι πέντε συμβασιούχοι του ΟΤΕ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν στον ισχυρισμό τους ότι είναι εικονική η μετάθεσή τους σε θυγατρική εταιρία με σκοπό να εμποδιστεί η μονιμοποίησή τους. Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική απόφαση που δικαιώνει συμβασιούχους μέσω παρένθετων προσώπων και θυγατρικών εταιριών (πηγή: in.gr)

To Δικαστήριο διέγνωσε, δηλαδή, ότι η μετάθεση αυτών των υπαλλήλων σε μία θυγατρική του ΟΤΕ (HellasCom AE) ήταν εικονική και αποσκοπούσε στο να αποφύγει ο Οργανισμός να τους μονιμοποιήσει, μολονότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι ο ΟΤΕ υποχρεούται να απασχολεί ως εργοδότης αυτούς τους συμβασιούχους και μετά την λήξη των συμβάσεών τους (14.09.2005). Συνεπώς, οι πέντε αιτούντες κατάφεραν να πετύχουν δικαστηριακά την μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με την πηγή της πληροφορίας, μόνο στον ΟΤΕ υπάρχουν 500 συμβασιούχοι αυτής της κατηγορίας. Το ερώτημα είναι αν ο ΟΤΕ θα επεκτείνει το δεδικασμένο και στους υπόλοιπους, ή αν θα περιμένει δικαστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...