Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2005

Στριπτίζ σε μεσημεριανή εκπομπή.


Πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ για την συνέντευξη δύο στρίπερ που φιλοξένησε μεσημεριανή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας. Στην εκπομπή αφέθηκαν υπονοούμενα για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας (εκτός από την εκτέλεση "αισθησιακού χορού") , γεγονός που δεν αποδέχτηκαν ούτε οι χορευτές, αλλά ούτε και ο πράκτοράς τους.
Η απόφαση εμπεριέχει όλο τον επίμαχο διάλογο και έκρινε ότι η εκπομπή προβλήθηκε χωρίς την κατάλληλη σήμανση, παραλείφθηκε η υποχρέωση του σταθμού για τήρηση της βιντεοταινίας της εκπομπής και το περιεχόμενο του προγράμματος κρίθηκε ως υποβαθμισμένο, ικανό να προκαλέσει στους ανήλικους σοβαρή ηθική βλάβη.

(πηγή: http://www.esr.gr/media/344-2005.pdf)

Ταυτόχρονα διαβάζουμε στον νομικό τύπο ότι το ΕΣΡ υπέβαλε την έκθεση πεπραγμένων του (Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σελ. 388, άρθρο της Ιφ. Καμτσίδου), όπου φαίνεται ότι λειτουργεί ως μια γραφειοκρατική υπηρεσία, χωρίς να εστιάζει στην κύρια ρυθμιστική αποστολή του, αλλά δίνοντας έμφαση σε φαινόμενα, όπως αυτά που περιγράφονται σε αυτήν την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...