Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

Σύμφωνο συμβίωσης: όλοι οι φορείς ζητούν επέκταση, "όχι" λέει ο υπουργός

Σύμφωνα με είδηση που μεταδίδει το in.gr, όλοι οι κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν σε ακρόαση της Επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ζήτησαν την επέκταση των διατάξεών του ως προς τα ομόφυλα ζευγάρια.
Συγκεκριμένα, υπέρ της επέκτασης τάχθηκαν:

- Η κυρία Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που εισήγαγε το θεσμό και να αποκλείει τους ομόφυλους, διότι οι ετερόφυλοι έχουν το θρησκευτικό και τον πολιτικό γάμο. Οι άλλοι είναι που πρέπει να έχουν κάτι που να ρυθμίζει τη de facto πραγματικότητα»

- Η κυρία Σοφιά Σπηλιωτοπούλου από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Από τη στιγμή που γίνεται μια ρύθμιση και δεν περιλαμβάνει τα ομόφυλα ζευγάρια, προκύπτει θέμα ασυμφωνίας προς την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το άρθρο 14, που απαγορεύει τις διακρίσεις».

- Ο κύριος Μανώλης Λαμτζίδης, εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου των Δικηγορικών Συλλόγων τάχθηκε επίσης υπέρ της επέκτασης στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Οι κοινωνικοί φορείς καλούνται από την Επιτροπή ως εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα για να εκφράσουν τις απόψεις τις κοινωνίας για το σχέδιο νόμου.

Η απάντηση του υπουργού:

«Η κυβέρνηση έπρεπε να πάει ως εδώ, γιατί μέχρι εδώ είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της κοινωνίας. Αν υπάρξει ά λ λ η  σ υ μ π ε ρ ι  φ ο ρ ά  στο μέλλον, οψόμεθα».


Γιατί επέλεξε μια τόσο σκληρή καταδίκη από τον ιστορικό του μέλλοντος;


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχε την ευκαιρία ο υπουργός, έστω και την τελευταία στιγμή, να διορθώσει την αδικία και να μη νομοθετήσει σε βάρος Ελλήνων πολιτών.

Εύχομαι η προσφυγή της ΦΣ να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

e-Lawyer είπε...

Δεν είναι μόνο ο υπουργός. Το νομοσχέδιο θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής.

gpapoul είπε...

Γιατί μέχρι εκεί φτάνει η μικροαστική κουλτούρα του και τα φοβικά –για την καρέκλα – σύνδρομά του. Δεν έχει καταλάβει πως ο ρόλος της πολιτικής είναι να βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά ( ή έστω να προπορεύεται), από τις πρωτόγονες αντιλήψεις της κοινωνίας. Να διαπαιδαγωγεί την κοινωνία και να την πείθει έτσι ώστε να ωριμάζει πιο γρήγορα. Θεωρεί ότι το "κουμάντο" το κάνουν τα "κουκιά" και οι στενοκέφαλοι κάτοχοί τους…

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...