Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Προκήρυξη 5 θέσεων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της ΑΠΔΠΧ η προκήρυξη των τεσσάρων οργανικών θέσεων που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Γεραρής στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης.

Πρόκειται για τρεις θέσεις νομικών ελεγκτών,  μία θέση πληροφορικού ελεγκτή ΠΕ και μία θέση διοικητικού-λογιστικού ΔΕ.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν ομαδικές παραιτήσεις νομικών και πληροφοριών λόγω των χαμηλών μισθών και της έλλειψης προοπτικής εξέλιξης. Ο νέος  Πρόεδρος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει αυτό να αλλάξει, όπως είπε και στη συνέντευξη τύπου. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως αλλάξουν τα πράγματα και έχεις χρόνο... ;)

e-Lawyer είπε...

Δεν τρελάθηκα ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Ζητάνε διδακτορικό και αγγλικά. Τα περισσότερα διδακτορικά είναι Γερμανικά ή Γαλλικά που σημαίνει ότι ο άμοιρος που πήγε στη Γαλλία ή τη Γερμανία πρέπει να πάρει έξτρα proficiency για να προσληφθεί. Μια Ευρωπαϊκή γλώσσα δεν του κάνει? Τι μας έπρηζαν στο πανεπιστήμιο για τις Γαλλίες και τις Γερμανίες κι έφτυναν τις αγγλόφωνες χώρες?

Δε διευκρινίζει επίσης αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή αν προσλαμβάνεσαι σα δικηγόρος. Αν δηλ. χάνεις την ιδιότητα του δικηγόρου δε συμφέρει. Νόημα έχει να παίρνεις ένα μισθό από εκεί, που θα είναι αυτός του δημ. υπαλλήλου με το επίδομα διδακτορικού, και αν μπορείς να κάνεις και καμιά ψευτοδουλειά στην ελεύθερη αγορά για να το συμπληρώνεις. Βασικά δηλ. αυτό το μοντέλο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στη δικηγορία και ξεκινάνε τη ζωή τους τώρα και δεν έχουν πατέρα δικηγόρο. Όποιος έχει καταφέρει να έχει 3 υποθέσεις το μήνα δεν τον συμφέρει να πάει.

Α ναι και πες στον Κύριο Γεραρή να είναι πιο ρεαλιστής στην επόμενη προκήρυξη και να μη ζητάει μεταπτυχιακά και αγγλικά αλλά βαθμό πτυχίου και ταχύτητα στη λήψη (που δείχνει συνέπεια και σοβαρότητα) γιατί μόνο τα μπάζα θα του μείνουν επειδή μόλις πατήσουν στα πόδια τους οι ικανοί θα του φύγουν. Εκτός αν φυσικά η προκήρυξη είναι στημένη, που δεν το ξέρουμε.

e-Lawyer είπε...

Μεταπτυχιακό Ή διδακτορικό. Όχι κατ΄ανάγκη διδακτορικό. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο εξειδικευμένη η προκήρυξη δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν αρκετά άτομα με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σχετικό με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αν κάποιος δεν ξέρει αγγλικά δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την εξέλιξη της προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως προκύπτει μέσα από τα ευρωπαϊκά συνέδρια, την Ομάδα 29 κλπ κλπ. Πως θα διαβάσει τη γνωμοδότηση του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων όταν βγει; Θα περιμένει 1,5 μήνα να μεταφραστεί στα ελληνικά και να δημοσιευθεί στην OJ; Πως θα διαβάσει τους όρους χρήσης ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται και στην ελληνική επικράτεια; Δεν νοείται σήμερα ελεγκτής της Αρχής να μη γνωρίζει άριστα αγγλικά.

Οι θέσεις αυτές είναι οργανικές θέσεις του δημοσίου με αναστολή δικηγορικού επαγγέλματος. Αλίμονο αν οι ελεγκτές της Αρχής μπορούσαν να δικηγορούν! Οι ελεγκτές της Αρχής πρέπει να είναι απολύτως ανεξάρτητοι από διάφορες επιρροές και να έχουν αποκλειστικό έργο την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η ταχύτητα στη λήψη του πτυχίου κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτε εκτός από το ότι ο φοιτητής είχε πολύ καλή τεχνική στις απαντήσεις των εξετάσεων.

Με όλα αυτά τα στοιχεία, η προκήρυξη δεν μπορεί να είναι στημένη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις μόνο εσύ το δικαίωμα στη σάτιρα :p

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...